CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » Virtutile terapeutice ale naturii

Urzica si diabetul


Diabetul afecteaza in intreaga lume cateva zeci de milioane. Diabetul este o boala care nu doare, la inceput, dar complicatiile ei sunt cumplite. Anual, la noi in tara mii de oameni intre care multi sunt copii si tineri, orbesc din cauza diabetului, au tulburari cardiace si nervoase grave. In fazele cele mai avansate, capacitatea de regenerare a organismului scade dramatic, apar afectiuni vasculare care fac necesara amputarea de organe, apar boli cardiace letale.

Aceasta boala poate fi tinuta sub control prin intermediul terapiei naturale.

Purifica APA! Imbunatateste-ti SANATATEA!

Bagheta pentru purificarea si restructurarea apei


Din punct de vedere al alimentatiei, se va urmari in primul rand eliminarea alimentelor care pot agrava starea de sanatate a persoanei in cauza si anume:

  • Zaharul alb. Inlocuitorii zaharului alb pot constitui adesea o problema pentru multi diabetici, datorita faptului ca atat zaharina, cat si aspartamul sau alti edulcoranti chimici, prezinta efecte nocive considerabile. In urma unor studii minutioase, in unele tari, cum ar fi Canada, consumul de zaharina a fost interzis datorita riscului ridicat de cancer. Pe de alta parte, aspartamul s-a dovedit suficient de nociv, incat sa fie trecut astazi pe lista aditivilor considerati cancerigeni si profund nociv pentru sanatatea si viata fiintei umane. Din aceasta perspectiva, este mult mai de dorit ca aceasta sa fie inlocuite cu o cantitate foarte mica de miere sau indulcitori naturali care incep sa isi faca aparitia (exemplu extractul din radacina de stevie dulce).
  • Carnea. Considerata de multi un aliment aproape nelipsit de la nici o masa, ea necesita o energie considerabila din partea organismului pentru digestie si metabolizare.Resursele destul de limitate ale pacientului diabetic trebuie, din acest punct de vedere, sa fie crutate. Excluderea carnii din alimentatie pe intreaga perioada a tratamentului va avea drept urmare o posibilitate marita de purificare corporala, astfel actiunea plantelor va putea fi mult mai usor simtita. Carnea poate fi inlocuita cu soia texturata, care se gaseste in magazinele naturiste.
Preparatele alimentare cu aditivi sintetici nu fac altceva decat sa ” deruteze” si mai mult organismul care se afla intr-un echilibru destul de fragil; ele pot sa agraveze starea de boala si sa grabeasca aparitia complicatiilor.

Dietoterapia naturala este axata in special in folosirea legumelor si a fructelor proaspete, a verdeturilor si a alimentelor energizante, dar in acelasi timp mai sarace in glucide. In cazul tuturor acestor regimuri se va apela in continuare la cantarirea hranei si la evaluarea cantitatii de carbohidrati pentru o zi.

Regimul alimentar antidiabetic

Dieta va fi bazata in special pe urmatoarele alimente;
Fructe:(se folosesc in stare proaspata) alune, afine, capsuni, coacaze negre, coacaze rosii, dude negre, fragi, lamai, mandarine, masline negre, mere, migdale, mure, nuci, pere, portocale, zmeura, visine.

Legume si zarzavaturi: anghinare, arpagic, cartof, castraveti, ceapa, chefir, creson, dovleac, hasma, morcovi, napi, salata, salsifi, spanac, sparanghel, stevie, tomate, telina, urzica, varza, laptuca.

Leguminoase: fasole verde, teci de fasole, boabe si faina de soia.

Cereale: Se vor consuma numai cereale integrale (nedecorticate): grau integral, ovaz, ovaz verde, germeni de ovaz, porumb, orz verde, hrisca.

Produse apicole: polen. Mierea se poate folosi doar in cantitati foarte mici, cand exista pericolul aparitiei hipoglicemiilor.

Condimente: menta, anghinare(aperitiv), turmeric, fenicul, chimen.

Alte alimente: branza dulce de vaci, ciuperci comestibile, drojdie de bere, iaurt, lapte, ulei presat la rece de porumb sau masline.

Alimentele vor fi preparate tinand cont de cantitatea de carbohidrati pe care o contin. In cazul acestui regim se folosesc 50% alimente in stare cruda, sub forma de salate sau sucuri naturale.

Plante eficiente in tratamentul diabetului: frunzele de afin, frunzele de nuc, obligeana, radacina de brusture, papadia, cicoarea,vascul, anghinarea, ginsengul,schinduf, ginkgo, momordica, lavanda.

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.




Comentarii:
1. sarbu emil la 01.04.2015 13:31:54
mia placut ce am citit si caut sa respect ce ati scris cu respect sirbu emil