CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » Evolutie spirituala prin transformare personala

Despre suparare si iertare

Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite neplăceri în viaţa, atât a celui pe care ne suparam, cât şi în propria noastra viaţă.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească.

De aceea, oricând realizam ca avem gânduri negative despre o persoană, sa urmarim apoi constient să ne rugam pentru sănătatea acelei persoane.

Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne distrugem unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru.

Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât noua insine cât şi unui alt om. Neintelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii. Când controlam o altă fiinţă îi luam energia, ne facem plinul pe socoteala altuia. Astfel devenim vampiri energetici.

Ori de cate ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură. O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună.

Dependenţa naşte agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala.
Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia. Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea. Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor.

Să nu vorbim despre nenorocirile trăite pentru că ele pot prelungi durata lor.
Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este, când vorbim despre problemele şi emoţiile noastre să nu căutam milă sau compătimiri.

Important: Dacă avem o mare supărare sau tristeţe, sa încercam să nu aducem sentimentele acestea acasă. Sa iesim în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă. Sa nu facem din casa noastra o groapă de gunoi energetic. Dacă locuim de câţiva ani şi am saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, sa ne amintim momentele în care ne-am certat şi supărat, sa ne aşezam în acel loc, sa iertam, sa anulam agresivitatea faţă de iubire, sa ne rugam (de ce nu ?).

Este mai bine să plângem decât să urâm. Dacă nu am reuşit să ne invingem pe noi insine, agresiunea se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângem, agresiunea apărută se distruge.

Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Sa incercam sa identificam cat mai corect care este munca care ne-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata noastra. Sa n
u cautam neaparat satifactii materiale. Sa nu căutam plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice am face.

Săvârşind ceva bun, noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât vom intensifica acest tip de pretentii cu atât va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere. Când cineva ne jigneşte, sa nu ne răzbunam pe el, sa nu-l uram şi sa nu ne supăram pe el, întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu. Dacă n-o accepţam urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu suntem pregătiti nici pentru aceasta, ea vine prin moarte. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.

Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă.

Sa ne rugam în permanenţă ca toţi cei din jurul nostru să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune va iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va întoarce la noi din belşug.

Cum dăruim aşa primim! Răzbunându-ne, ne facem egali cu adversarul. Iertându-l, ne arătam superiori greselii de a nu ierta. Iertând, ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând oferim libertate. Să alegem calea iertării pentru că numai ea desface rana încleştată în timp. În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât avem mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat cu atât mai mult creşte dependenţa de el. Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.

Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme.

De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii) conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine. De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire constituie un act protector pentru noi. Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.