CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » Evolutie spirituala prin transformare personala

Bunatatea genereaza "oxitocina" in organism, denumita "hormonul dragostei"


Unele studii stiintifice au aratat ca actele de bunatate au ca rezultat beneficii semnificative, inclusiv  in sanatatea fizica.
    
Dragostea si bunatatea genereaza oxitocina in organism, care este denumita si  "hormonul dragostei" fiind prezent in cantitati mari in timpul acelor imbratisari pline de tandrete si iubire. Este acel flux care strabate intreg organismul in acele momente. De asemenea exista un nivel ridicat la mamele care isi privesc cu dragoste noua progenitura, care abia si-a facut aparitia in planul fizic.

Oxitocina este asociata cu generozitatea, cu nivelul de crestere a increderii.

Reduce frica si anxietatea, ii determina pe oameni sa vada viata intr-o lumina pozitiva, ei socializeaza cu usurinta si au un grad mai mare de empatie unii fata de altii.


Oxitocina se produce cand ai un sentiment de iubire si de legatura cu o persoana, sau mai poate fi generata in timpul unei intimitati fizice.

Oxitocina are o promovare semnificativa in sanatatea fizica, fiind daunatoare radicalilor liberi, inflamatiilor, scaderea tensiunii arteriale, in bolile  inimii si insanatosirea ei, prin crearea de noi vase de sange.

Exista o serie intreaga de metode naturale de a creste oxitocina in organism, cum ar fi: vizionarea unui film de suflet, o expresie emotionala, primirea unui masaj de calitate, sprijinirea unui iubit/iubite, imbratisari fara numar, chiar plimbarea unui animal de companie. Rezultate exceptionale in producerea oxitocinei, o au meditatiile zilnice, sau un timp de relaxare in iubire si compasiune.

Intra in contact cu stima si dragostea, pentru tine, pentru altii si pentru toata lumea. Poti extinde aceasta dragoste si compasiune, chiar pentru oamenii care iti displac, cu care esti in conflict, dispret sau dezacord pentru o vindecare prin rezonanta. Sa ne gandim chiar la "vrajmasii" nostri sa-si transforme energiile dense in lumina si iubire. 

Neuitand actele de bunatate, care le includ pe cele mai mici, cum ar fi: a imprumuta un obiect cuiva, a oferi complimente sincere, a deschide usa cuiva si a avea timp sa asculti doleanta cuiva, a oferi cuiva o carte, a face un tort, o prajitura buna cuiva, pana acolo, cand poti lua locul cuiva plecat sa-si rezolve o problema. Acestea, chiar sunt probleme din viata de zi cu zi. Mai poti face voluntariat, poti oferi cuiva masa de pranz, sau sa scrii o poezie pentru cineva drag.

Bunatatea in cuvinte creeaza incredere.

Bunatatea in gandire creeaza profunzime.

Dragostea este izvorata din bunatate.

comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.