CONTACT: 0728 122951 / 0747 659799
Link-uri utile

HOME » Articole » Spiritualitate universala

A fi "barbat" sau cum vede un amerindian masculinitatea


"Desprinde-te de ideea ca trebuie sa inveti sa gandesti ca o femeie... nu trebuie." Sitting Bull

Sitting Bull a fost ultima capetenie Lakota Sioux. El si-a condus tribul in rezistenta contra politicii de exterminare a nativilor americani, de catre guvernul federal american.

A avut o premonitie si urmand-o, a reusit sa infranga cavaleria americana! Dar ulterior, amerindienii au fost vanati si supusi la represalii!  Infranti, decimati si marginalizati, membrii tribului  au inceput un ritual al disperarii: "Dansul Spiritelor"!Acesta s-a transformat intr-o "miscare" adoptata si de alte triburi de indieni! Speriati de aceasta miscare non-violenta, pe care "albii" nu puteau sa o inteleaga, s-a pus la cale inabusirea ei. Printre masurile luate, a fost si aceea ca liderul lor religios, capetenia lor, Sitting Bull "Taurul Nemiscat", sa fie omorata. A fost asasinat de catre trupele "fetelor  palide", noaptea, neinarmat, in fata cortului sau. Impuscat in cap. 

Iata ce spune "Sitting Bull":


M-am simtit "obligat" sa raspund la un articol publicat recent, intitulat "Unde au disparut toti barbatii adevarati?" si aceasta deoarece in ultimele cateva luni, m-am intrebat si eu acelasi lucru.

Sunt un nativ american din tribul "Primilor Oameni", locuiesc la granita dintre Canada si Statele Unite. Lucrez cu familii destramate si ma focusez pe orientarea si vindecarea copiilor. Sunt casatorit de 21 de ani si am un fiu si o fiica.

In toate calatoriile mele, am realizat un lucru: barbatii nu mai sunt "barbati", in sensul ca nu mai au acea stare de verticalitate fireasca pentru un barbat adevarat.

Cei mai multi barbati pe care ii intalnesc sunt slabiti, fara "coloana vertebrala" sau verticalitate,  "biciuiti" de puterea feminina, efeminati sau barbati plini de sine, galagiosi, umflandu-se in pene, dandu-se mari si tari.

Barbatii verticali nu se vaicaresc (nu se vaita de sentimentele lor) atunci cand sunt corectati pentru greselile lor (distorsiuni) in gandire sau in actiunile lor. Ei spun: "Da, poate ca ai dreptate, voi fi mai constient pe viitor".

Un "barbat" intelege ca masura faptului de a fi un bun iubit/amant nu este data de numarul femeilor cu care face dragoste, ci de cat de bine face dragoste cu "o" femeie.

Un "barbat" nu are nevoie intotdeauna sa-si umfle pieptul si sa se imbatoseze, cu scopul de a-si mentine ego-ul (a-si demonstra personalitatea). 

Un "barbat" este multumit de cat de bine se cunoste pe el insusi, de propria sa masculinitate.

Un "barbat" stie de ce Creatorul ne-a dat doua urechi si o singura gura. Cu un motiv anume! Acesta este: ca barbatii si femeile sa se asculte unul pe celalat de doua ori mai mult decat isi vorbesc unul altuia.

Un "barbat" este intotdeauna "vertical", in ochii femeii si copiilor lui, daca el are acea educatie de a le respecta dreptul la o viata fericita, la fel de mult cat il respecta pe al lui.

Un "barbat" nu se bazeaza pe alti barbati si pe propaganda lor, de a-l defini pe el.

Un "barbat" isi este suficient sie, si nu are nevoie sa se bazeze pe ce i se da de catre cei care il conduc (sefi), pentru a asigura supravietuirea familiei sale; si el are propria contributie la comunitatea din care face parte!

Un "barbat" isi va lua o dupa-amiaza liber de la munca pentru a-si petrece timp cu copiii lui, si ii invata sa fie la fel de "verticali", chiar daca are fiice, nu fii.

Barbatii adevarati trebuie sa fie agili si iuti,pentru a-si apara familia in vremuri tulburi, si isi face "dansul" lui de zi cu zi (NT: prin dans intelegandu-se exercitiul spiritual pentru mentinerea armoniei si echilibrului fiintei).

Acestea sunt doar cateva exemple, dar eu cred ca ati prins ideea.


TU esti liderul, pe care il asteptai! ( din intelepciunea indienilor Hopi)


Traducator: Cecilia Gafita

Sursa: henrymakow.com


comentarii Adauga un comentariu
Scrie comentariul in casuta de mai jos:

Numele tau (optional)

Optional, ai posibilitatea sa atasezi maxim cinci fisiere la acest comentariu (format: .doc, .xls, .pdf, .jpg, .png, .gif, .bmp):
1.
2.
3.
4.
5.